Bedrijf

Geschiedenis

In 2006 werd BECONA opgericht door Marc Kelchtermans en zijn zoon Thomas.  
Becona stapt af van de traditionele bekistingsystemen en ontwikkelde een eigen gepatenteerd systeem van bekistingen waarbij elk onderdeel van het frame multifunctioneel is. Dit maakt dat de frames tegelijk inzetbaar zijn als wand-, kolom- en balkbekisting.  3 in 1 dus én daarom tijd en kostenbesparend voor de aannemer. Daarnaast worden ook andere toepassingen van dit flexibel systeem aangeboden, zoals circulaire bekisting, batterijbekisting voor de prefab betonindustrie en maatwerk.

Als grondlegger in duurzame bekisting is BECONA de eerste leverancier in België die werkt met de Alkus kunststofplaten in de bekisting. De kunststofplaten gaan meer dan 1500 stortbeurten mee en zijn eenvoudig herstelbaar zonder kwaliteitsverlies. In tegenstelling tot houten platen zijn ze weerbestendig, zwellen ze niet op en zijn ze recycleerbaar.
Tot op vandaag is BECONA nog steeds het enige verhuurbedrijf in België dat enkel werkt met de Alkus kunststofplaten in het verhuurpark.

Visie

BECONA is een familiebedrijf en onderscheidt zich van de anderen door het aanbieden van een complete oplossing uitgewerkt tot in de details. Hierbij staan volgende punten centraal:

  • Lichte, toch robuuste materialen voor een hoger rendement
  • Gladde bekistingsplaten voor mooi betonwerk
  • Doordachte uitwerking van de plannen
  • Betrokkenheid door een snelle, vlotte service.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x