Waarom kiezen voor Becona

Meer dan alleen bekisting

Dat het anders en vooral beter kan, dachten Marc Kelchtermans en zoon Thomas destijds. Huidige bekistingssystemen kennen maar weinig evolutie, noch innovatie. Wat doe je als het materiaal dat je voor ogen hebt niet voor handen is? Juist! Je brengt het simpelweg zelf op de markt. 

In 2006 ontwikkelde BECONA een eigen gepatenteerd bekistingsysteem waarbij elk onderdeel van multifunctionele aard is. Een 3-in-1 frame dat toelaat ingezet te worden als zowel wand-, kolom- en balkbekisting. Kosten- en tijdsbesparend, denk je? Klopt helemaal! Al mag je gerust ook nog ‘flexibel’ aan dat rijtje toevoegen.

Als grondlegger in duurzame bekisting mogen we ons bovendien de eerste Belgische leverancier noemen die met Alkus-kunststofplaten werkt in bekisting. Welke voordelen haal jij daaruit? Dat lees je hier.

Klare visie

Bij BECONA hanteren we een unieke aanpak:

Kwaliteit

Om een hoge kwaliteit te waarborgen, maken we gebruik van lichte, maar toch robuuste materialen die een hoger rendement bieden. Onze bekistingsplaten zijn zorgvuldig vervaardigd om een gladde afwerking van jouw betonwerk te garanderen. Telkens opnieuw, voor ieder project!

Duurzaamheid

Als bekistingsbedrijf streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige producten en diensten te leveren, maar ook om een positieve impact te hebben op het milieu en de maatschappij als geheel. We investeren in ontwikkeling om innovatieve oplossingen te vinden die afval minimaliseren en natuurlijke hulpbronnen beschermen. Bij BECONA maken we gebruik van duurzame materialen. Onze bekistingssystemen zijn zo ontworpen om lang mee te gaan en zijn recycleerbaar, waardoor we de levensduur van onze producten maximaliseren en bijdragen aan een circulaire economie.

Eenvoud

Dat eenvoud de sleutel tot succes is, hoeven we niet meer te vertellen. Nog preciezer: de sleutel tot óns succes. We geloven in het belang van een doordachte uitwerking van onze plannen, waarbij we complexe bekistingsconcepten omzetten in heldere en praktische oplossingen. Door onze focus op eenvoud maken we het voor onze klanten gemakkelijker om te werken met onze bekistingssystemen en behalen we efficiëntie in elk aspect van het project.

Genialiteit

Bovendien is genialiteit een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. Ons team is voortdurend op zoek naar innovatieve ideeën om grenzen te verleggen binnen de bekistingsindustrie. Bekijk hier wat we zoal in onze mars hebben!

Our team of experts

Bij BECONA hebben we het allemaal in huis. Of zeg maar ‘ze’. Dit team staat gelijk aan een vat vol expertise en deskundigheid in bekisting, van creatieve engineers tot ervaren kaderleden. Diverse profielen met diverse achtergronden en expertisegebieden maken dat je bij BECONA thuiskomt in het vak(manschap). We weten precies waarover we praten en hoe we exact datgene kunnen realiseren waar jij naar streeft!

Gedelegeerd Bestuurder

Marc Kelchtermans

General Manager

Ellen Geniets

Technisch Manager

Thomas Kelchtermans

Sales Manager

Joren Kelchtermans

Logistiek Manager

Mathijs Kelchtermans

Logistiek Verantwoordelijke

Marnick Cuppens

Technisch Tekenaar

Kenneth Snauwaert

Staan ook voor u paraat: onze medewerkers

Openingsuren

Maandag
7:30 - 18:00
Dinsdag
7:30 - 18:00
Woensdag
7:30 - 18:00
Donderdag
7:30 - 18:00
Vrijdag
7:30 - 18:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Sluitingsdagen

Pinkstermaandag: ma 20 mei 2024
Bouwverlof: vr 19 jul t/m zo 4 aug 2024
OLV Hemelvaart: do 15 en vr 16 aug 2024
Allerheiligen: vr 1 nov 2024
Wapenstilstand: ma 11 nov 2024
Kerstverlof & Inventaris: do 19 dec 2024 t/m zo 5 jan 2025