Primus

Primus, jouw bekistingssysteem voor grootse toepassingen

Sommige projecten vragen om bekistingssystemen die speciaal ontworpen zijn voor zware of complexe toepassingen. Hier geeft Primus het antwoord op. Maar ook de kleinere projecten kunnen met dit systeem verwezenlijkt worden. Met dit zelfontwikkelde Primus-bekistingssysteem bieden we een unieke oplossing die zich onderscheidt van andere systemen op de markt. Primus is beschikbaar in zowel balk-, wand-, als kolombekistingen.

Het Primus-systeem is perfect combineerbaar met het Optimus-systeem en andere merken.

Multifunctionele onderdelen voor optimaal gebruiksgemak

Wat het Primus-bekistingsysteem echt onderscheidt, is dat ieder onderdeel van het frame multifunctioneel is. Elk onderdeel is ontworpen met het oog op efficiëntie en veelzijdigheid, waardoor je het maximale uit jouw bekisting kan halen. Kortom, meer mogelijkheden met minder componenten, wat resulteert in een vereenvoudigde opbouw en demontage van de bekisting.

Gepatenteerde zelfrichtende spanklem voor perfecte sluiting

Een van de voordelen van het Primus-bekistingsysteem is onze gepatenteerde zelfrichtende spanklem. Deze spanklem maakt gebruik van een ingebouwd kniehefboomsysteem, waardoor bekistingspanelen in twee richtingen naar elkaar toe worden getrokken en zichzelf uitlijnen. Hierdoor ontstaat een perfecte sluiting tussen de bekistingspanelen, waardoor het risico op grindresten bij het uitlopen van lekwater wordt geëlimineerd. Van een optimale en efficiënte werkomgeving gesproken!

Verstevigde aluminiumprofielen voor duurzaamheid en gewichtsbesparing

Het Primus-bekistingsysteem maakt gebruik van verstevigde aluminiumprofielen met een dikte van 142 mm. Hierdoor mag je rekenen op uitzonderlijke weerstand tegen betondruk, terwijl het totale gewicht van het frame slechts een derde bedraagt van een stalen paneel. De aluminiumprofielen hebben een speciale coating, waardoor betonresten zich minder snel aan het profiel hechten en makkelijker verwijderd kunnen worden. Dit resulteert in een bekistingssysteem dat zowel duurzaam als lichtgewicht is, waardoor het gemakkelijk te hanteren is op de bouwplaats.

Alkus-kunststofplaat voor een glad bekistingoppervlak

De bekistingsplaat van het Primus-systeem is voorzien van de hoogwaardige Alkus-kunststofplaat, die altijd zorgt voor een glad oppervlak van jouw betonwerk. Deze samengestelde plaat bestaat uit polypropyleen toplagen aan beide zijden, met daaronder een versterkte aluminium laag en in het midden een polypropyleen vulling. De Alkus-kunststofplaat is bovendien geheel bevestigd aan de achterzijde van het kader, waardoor je op het betonoppervlak geen aftekening van bevestigingsmaterialen zal opmerken. Vergeet daarbij ook de lange levensduur van de Alkus-plaat niet: zij zal je door tig aantal stortbeurten loodsen!

Primus voor jouw project?

Vragen of opmerkingen in verband met ons Primus-systeem? Neem contact met ons op via het formulier, zodat we samen jouw plannen kunnen bespreken!


  Openingsuren

  Maandag
  7:30 - 18:00
  Dinsdag
  7:30 - 18:00
  Woensdag
  7:30 - 18:00
  Donderdag
  7:30 - 18:00
  Vrijdag
  7:30 - 18:00
  Zaterdag
  Op afspraak
  Zondag
  Gesloten

  Sluitingsdagen

  Pinkstermaandag: ma 20 mei 2024
  Bouwverlof: vr 19 jul t/m zo 4 aug 2024
  OLV Hemelvaart: do 15 en vr 16 aug 2024
  Allerheiligen: vr 1 nov 2024
  Wapenstilstand: ma 11 nov 2024
  Kerstverlof & Inventaris: do 19 dec 2024 t/m zo 5 jan 2025